NK Masters 2021

Je passie kunnen overbrengen en delen is toch fantastisch!

Mijn naam is Martin Regtop, 72 jaar oud, getrouwd en woonachtig in Enschede.

Martin in zijn jonge jaren…..

Sinds mijn 12e doe ik al aan Atletiek, in de beginjaren heb ik ook nog gevoetbald bij DTO Enschede  in het eerste elftal en heb ik aan judo gedaan, echter de Atletiek trok mij meer.

In de beginjaren als atleet had ik mij toegelegd op de tienkamp, ik heb hier 1x een derde plaats behaald op het NK met 6350 punten. Daarna heb ik mij volledig op het werpen toegelegd bij de masters vanaf 40 jaar; de losse werponderdelen maar vooral ook de werpvijfkamp. Mijn beste prestatie haalde ik bij het kogelstoten met een Nederlands record van 15.05 meter bij de masters

Ik heb een hele mooie atletiek carrière om op terug te kijken, ben meerdere keren wereldkampioen geworden met de 5 kamp en de losse werp onderdelen in Buffalo en Sindelfingen waar ik 4 titels heb behaald.  Sindelfingen was een toernooi in de winter, volop in de sneeuw waarbij er bulldozers nodig waren om de ring en het veld sneeuw en ijsvrij te krijgen!

Europees kampioen werd ik in Athene en voor mij als hoogtepunt een 1e plaats op de mastergames (olympische spelen) met de 5 kamp in Brisbane. Ook meerdere zilveren en bronzen medailles op internationale toernooien.  Daarnaast heb ik inmiddels 107 Nederlandse titels op mijn naam staan.

Ik heb  training gegeven bij AC TION, AV Haaksbergen en nu bij MPM Hengelo. De reden dat ik dit doe is dat ik het leuk vind gemotiveerde atleten enthousiast te maken voor het werpen. Dit onderdeel blijft een ondergeschoven kindje in de atletiek.  Ik hoop de jeugd hier wat meer enthousiasme voor over te brengenen  dat ze dan ook nog hoge ogen gooien op de grote wedstrijden vind ik geweldig . Je passie kunnen overbrengen en delen is toch fantastisch!

Op dit moment ben ik weer volop in training. Een jaar geleden heb ik een hartstilstand gehad met een forse operatie en revalidatie als gevolg; dit heeft mij wel wat terug gezet in trainingsuren en prestatie. Ik ben nu nagenoeg weer op het niveau waar ik zijn wil, train zelf 3x in de week en ga zeker ook deelnemen aan het NK masters in september in Hengelo en het NK werp 5 kamp in Edam. Vanuit de werpgroep zijn er ook atleten die gaan deelnemen aan het NK.

Wat ik zelf het mooiste onderdeel vindt?……..  dat is lastig…. ik vind eigenlijk alle werpnummers mooi.. maar als ik moet kiezen wordt het toch nu kogelslingeren en gewichtwerpen.

Records die nog steeds op naam staan van Martin Regtop:

Mannen 50. Indoor kogelstoten 15.44. M  2003

Mannen 55  indoor kogelstoten 15.06. M   2005

Kogelstoten Buiten mannen 50. 15.44. M  2003

Discus mannen 55.   51,57. M                       2005
Werpvijfkamp 4368 punten. NR.                   2005

Je passie kunnen overbrengen en delen is toch fantastisch!
Schuiven naar boven