NK Masters 2021

Achter de schermen… NK Masters 2021

een klein interview met Ria Rouwet.

Ria, jij bent binnen het Lokaal Organisatie Comité  van de NK Masters 2021  verantwoordelijk voor de Jury?  Zou je willen vertellen wat dit inhoudt?

Dat betekent heel simpel dat ik ervoor moet zorgen dat er voldoende juryleden zijn tijdens de drie dagen dat het NK duurt. En dat is een hele klus.

Daarnaast moeten de juryleden ingedeeld worden in groepen die dan verantwoordelijk zijn voor het goed verlopen van het onderdeel waarbij ze jureren. Deze groepen moeten onder leiding staan van een ervaren jurylid. Bij grote wedstrijden als het NK is dat bij voorkeur iemand die als scheidsrechter al de nodige ervaring heeft.

Je bent zelf ook jury. Wat heeft jou bewogen dit te gaan doen?

Zoals de meeste juryleden ging ik vroeger met mijn zoon mee naar wedstrijden. En als je dan toch de hele zaterdag langs de baan staat, kun je net zo goed een handje helpen door een jurycursus te doen. En dat jureren ben ik blijven doen nadat mijn zoon stopte met atletiek. Het is ontzettend leuk om zo’n zaterdag bezig te zijn met kinderen die er plezier in hebben. En atletiek is een zomersport, dus vaak mooi weer.

Is er een favoriet onderdeel tijdens de atletiek wedstrijden waar je graag jureert?

Ik heb geen favoriet onderdeel. Juist de afwisseling tussen lopen, springen en werpen maakt het zo leuk om te doen. Ik wacht dus elke wedstrijd gewoon af op welk onderdeel ik ben ingedeeld.

Foto: Ria Rouwet tijdens clubkampoenschappen MPM 2020

Achter de schermen… NK Masters 2021
Schuiven naar boven