NK Masters 2021

achter de schermen NK Masters 2021

bij een groot event ben je blij met veel vrijwilligers die op alle mogelijke manieren helpen. In de aanloop naar het evenement, maar ook in de hectische laatste dagen voor aanvang. Voor het NK Masters 2021 is Irma Koopman coördinator Facilitaire Zaken. Maar ja, wat doet zij dan zul je je afvragen? Ik ook, dus tijd voor een klein interview:

Irma, jij bent binnen het Lokaal Organisatie Comité  van de NK Masters 2021  als coördinator Facilitair werkzaam. Zou je kunnen vertellen wat dit inhoud?

In grote lijnen betekent dit dat ik zorg voor de alle facetten van de catering van de dagen; zowel tijdens de opbouw van het evenement als tijdens de wedstrijddagen. En natuurlijk ook na afloop van het evenement.  De inkopen moeten geregeld worden bij de diverse winkeliers; er moeten vrijwilligers zijn om ervoor te zorgen dat de lunchpakketten gemaakt worden; dat er koffie en thee en dergelijke wordt rondgebracht. Voor de vrijwilligers moet er een maaltijd geregeld worden aan het eind van de dag. Daarnaast is het de bedoeling dat er voor eventueel publiek catering is in de vorm van een frietkar of foodtrucks. Hier moeten afspraken mee gemaakt worden.

En hoe ziet een wedstrijd dag ervoor jou uit?

Een wedstrijddag begint voor mij rond 7.30 uur; de eerste vrijwilligers zijn dan al bezig met het opbouwen van de baan. Ik begin met het vullen van de perculator om voor voldoende koffie te zorgen. Daarna moeten de lunchpakketten klaar gemaakt worden. Waarschijnlijk zal er losse verkoop zijn van drank voor eventueel publiek. Daarvoor moeten er plekken gemaakt worden in het stadion. Tussendoor moet het sanitair bijgehouden worden en steeds maar weer zorgen dat er voldoende koffie en thee op voorraad is. Aan het eind van de dag opruimen zodat je de volgende dag schoon kunt beginnen. En dan als iedereen klaar is de kantine afsluiten.

Er zullen ongetwijfeld een groot aantal lunchpakketten klaar gemaakt worden voor juryleden en vrijwilligers. Vertel eens… hoeveel broodjes worden en wel niet gesmeerd?  En natuurlijk zorg je ook voor koffie, thee, frisdrank en fruit.

Normaal gesproken bestaat een lunchpakket uit 4 broodjes. Plus een flesje frisdrank, fruit en een reep. Maar veel vrijwilligers zijn een hele dag in touw en die lusten tussendoor ook nog wel iets.  Er zullen iedere dag rond de 100 vrijwilligers aanwezig zijn. Dus er moeten behoorlijk wat broodjes gesmeerd worden.

Wat heeft jou bewogen dit te gaan doen?

Eigenlijk ben ik er jaren geleden ingerold door voor de FBK-games deze dingen te gaan doen. Nu wij zelf een grote wedstrijd organiseren is het eigenlijk vanzelfsprekend dat ik ook deze coördinatie doe. Het is leuk om met veel mensen te zorgen dat een ieder op tijd van een hapje en drankje wordt voorzien. En je ontmoet veel mensen die met de sport bezig zijn.

Irma geconcentreerd in actie om iedereen van koffie en thee te voorzien

achter de schermen NK Masters 2021
Schuiven naar boven