NK Masters 2021

Welkom op de website van de NK masters 2021

Wij zijn verheugd dat de NK Masters 2021 doorgang kan vinden van 17-19 september. Wethouder Claudio Bruggink wenst ons, maar ook jullie deelnemers, in zijn voorwoord veel succes:

Doorzetten

‘Leeftijd is geen barrière. Het is een beperking die je jezelf oplegt.’

Jackie Joyner-Kersee

Aldus de Amerikaanse atlete Jackie Joyner-Kersee; Ze nam deel aan vier Olympische Spelen en won in totaal driemaal goud, eenmaal zilver en tweemaal brons. Een inspirerend voorbeeld van een atlete die op het hoogste niveau bleef meedoen, ook toen ze al wat ouder was. Want bewegen is voor jong en oud(er) gezond. En ook als je al wat ouder bent kun je tot topprestaties komen!

Dat bewijzen de NK Masters die van 17 tot en met 19 september 2021 gehouden worden in het FBK-stadion. De NK Masters is een atletiekevenement voor gevorderde atleten vanaf 35 jaar. Met niet één discipline, maar verschillende onderdelen om in uit te blinken.

Wat kenmerkt jullie als deelnemers? Velen van jullie waren op jonge leeftijd al succesvol in de atletiek. Jullie zijn blijven sporten op hoog niveau, wat op zich al een prestatie is als je wat ouder wordt. Dat betekent dat je beschikt over een goede dosis discipline en toewijding, dat je gezond leeft en niet snel opgeeft als het tegenzit. Jullie zijn doorzetters en zien, net als Jackie Joyner-Kersee, leeftijd niet als een barrière om het beste uit jezelf te halen. Ik vind dat bewonderenswaardig.

Ook atletiekvereniging MPM, samen met de Gemeente Hengelo en de Stichting FBK Games, de organisators van de NK Masters, ontbrak het niet aan doorzettingsvermogen. Wat hebben jullie je ingezet om dit sportieve evenement naar onze stad te halen en wat was het een teleurstelling dat het twee keer op rij niet door kon gaan vanwege Corona. Laten we met elkaar duimen dat we nu, ondanks de beperkende maatregelen, wel van topsport kunnen gaan genieten!

Aan het deelnemersveld zal het niet liggen, met zo’n 500 topatleten in verschillende leeftijdsklassen.

Ik ben er trots op dat dit event in onze stad, in dit prachtige FBK-stadion, plaatsvindt en wens alle deelnemers heel veel succes toe!

Claudio Bruggink
Wethouder Sport gemeente Hengelo

Schuiven naar boven